Uniek kunstzonnedak op Artphy

Foto ingezonden door Jan Willem Kok

WESSINGHUIZEN – De energie coöperatie Stuw (Stroom uit Westerwolde) en de stichting Artphy zijn een samenwerking aangegaan met de bekende kunstenaar Jan van der Ploeg. Het resultaat zal volgend jaar te zien zijn in Wessinghuizen namelijk een 500m2 groot kleurrijk kunstwerk. Het is een kunstzonnedak.

Het grote dak van het kunstcentrum Artphy in Wessinghuizen ligt er nu nog maagdelijk bij. Geen zonnepaneel te zien en dat terwijl het fraai ligt op het zuiden. Er kunnen wel 300 zonnepanelen op. Stuw wil het hele dak graag gebruiken voor algemeen collectief gebruik binnen onze gemeenten. Helaas om stroomtechnische redenen gaat dat niet lukken. Het blijft bij circa 200 zonnepanelen.

Maar ook een nadeel heeft soms een voordeel. Met kunststofplaten van dezelfde afmetingen en andere kleuren kan het dak vol gelegd worden. Het biedt kansen om er een kunstwerk van te maken. De bekende kunstenaar Jan van der Ploeg draait er zijn hand niet voor om. Hij ontwerpt enkele voorstellen. Zo wordt Stuw geholpen met de vele zonnepanelen en de ontwikkeling van duurzame stroom voor een lokale duurzame leefomgeving. Artphy krijgt er een kunstwerk bij. En u, de bewoners van Westerwolde/Stadskanaal kunnen meeprofiteren door mee te doen met de investering. Met de aanschaf van participaties ontvangt u 4% rente. En zo worden door Stuw samen met drie andere dakeigenaren in Holte, Ter Apel en in het dorp Onstwedde volgend jaar nog drie daken vol gelegd met zonnepanelen.
Een unieke kans voor ons allen om duurzaam, groen te investeren!

Meer weten? Kijk op www.stuw.nu.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.