Felicitaties van gemeente Midden-Groningen voor Kroonprinses Amalia

Foto: Gemeente Midden-Groningen


 
MIDDEN-GRONINGEN – Vandaag 7 december viert Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Amalia haar 18e verjaardag.  Burgemeester Adriaan Hoogendoorn hees om 9.00 uur de Nederlandse vlag met de oranje wimpel bij het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand, samen met Delano Niemeijer uit Muntendam.
 
De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen verzocht de Nederlandse gemeenten het hijsen van de vlag vandaag bij voorkeur in aanwezigheid van een 18-jarige te laten plaatsvinden. De gemeente Midden-Groningen werkt hier graag aan mee. Er heeft contact plaatsgevonden met de heer Bert Blaauw uit Harkstede die bestuurslid is van de oranjebond.

Na enig speurwerk is Delano Niemeijer uit Muntendam benaderd en bereid gevonden om met de burgemeester de vlag te hijsen en het felicitatieregister te tekenen. Hij blijkt op dezelfde dag te zijn geboren als de kroonprinses. Delano stond toen ook in het middelpunt van de belangstelling. De toenmalige burgemeester van Menterwolde bracht toen een bezoek aan het jonge gezin. Voor zijn 18e verjaardag ontving Delano vandaag ook een presentje van burgemeester Hoogendoorn.
 
Aansluitend aan het hijsen van de vlag feliciteerden de burgemeester en Delano Prinses Amalia via het online felicitatieregister op https://www.oranjebond.nl/amalia-18/felicitatieregister-prinses-amalia/.

Burgemeester Hoogendoorn feliciteerde prinses Amalia namens de inwoners van Midden-Groningen met het bereiken van haar 18e verjaardag. Hij gaf ook aan dat hij het leuk zou vinden na de bezoeken van de Koning en de Koningin in het recente verleden ook de Kroonprinses in de toekomst eens welkom te mogen heten in Midden-Groningen.

Ingezonden

Foto’s: Rijksvoorlichtingsdienst en Gemeente Midden-Groningen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.