Ontdek de wonderen van onze regio met de nieuwe Wunderline GO-app

Foto: EDR

GRONINGEN, DUITSLAND – Zonder overstappen met de trein van Groningen naar Bremen, dat kan als alles goed gaat vanaf 2024 met de ‘Wunderline’. Maar nu al heeft de spoorlijn iets bijzonders te bieden: de ‘Wunderline GO’-app. Met die applicatie kun je op ontdekkingstocht naar wonderen in onze regio.

Langs het Wunderlinetraject, dat reizigers van Groningen via onder meer Winschoten en Leer naar Bremen voert, zijn veel bijzonderheden te ontdekken. Sinds kort kunnen treinreizigers die met de nieuwe Wunderline GO-app opsporen. De app biedt vijftien routes in net zoveel gemeentes langs de spoorlijn waarmee je onze regio kunt (her)ontdekken. Je kunt op pad gaan in Groningen, Midden-Groningen, Oldambt, Bunde, Weener, Westoverledingen, Leer, Jümme, Augustfehn, Westerstede, Bad Zwischenahn, Oldenburg, Hatten, Hude en Delmenhorst.

Hoe werkt de app?
Conductrice Lisa neemt je mee in je zoektocht naar de diverse wonderen. Die wonderen zijn onder meer bijzondere gebouwen of plaatsen, maar ook bijzondere personen. Met behulp van een kompas op je smartphone word je naar je doel genavigeerd. Klinkt simpel, maar dat is het niet, want de Wunderline Go-app laat je alleen de richting en de afstand naar je bestemming. De weg moet je zelf zien te vinden.

Tijdens je zoektocht krijg je onder meer plaatjes en video’s met informatie over de omgeving te zien. Daarnaast zijn er diverse quizzen en de app maakt gebruik van Augmented Reality, waarmee je de wonderen ineens in 3D op je telefoon voor je ziet. Benieuwd geworden? Download de app dan hier voor Android of hier voor Apple.

Over het project
De app Wunderline GO is ontwikkeld op initiatief van de gemeenten langs de lijn, met als doel om de bekendheid van de regio te vergroten. Het project wordt geleid door de stad Oldenburg en uitgevoerd door Ostfriesland Tourismus GmbH en Provincie Groningen/project Wunderline. De firma Quantumfrog uit Oldenburg heeft de app ontwikkeld.

Wunderline GO is mede mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-programma Duitsland-Nederland met middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), van de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen en van de Duitse deelstaat Niedersachsen en door bijdrages van de deelnemende gemeenten.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.