Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Bunde

Tussen 5 en 9 december is aan de Alte Pferdekoppel in Bunde met geweld een zijraam van een camper open gebroken. Uit het voertuig werden waardevolle spullen, zoals sieraden en elektrische apparaten gestolen. De schade is groot.

Papenburg

Bij een aanrijding op de Bahnhofstraße in Papenburg zijn gisteravond om elf uur twee personen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een 23 jarige bestuurder van een VW bij het oprijden vanaf de Zur Seeschleuse naar de Bahnhofstraße op de verkeerde weghelft terecht kwam. Daar botste hij tegen een BMW. De 18 jarige bestuurder en zijn 16 jarige passagier raakten bij de aanrijding gewond. De veroorzaker van het ongeval kwam met de schrik vrij. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde (1.94 promille). De schade wordt op 20.000 euro geschat.

Haren

In de nacht van donderdag op vrijdag is aan de Düne in Haren een drankenautomaat opengebroken. Er werd kleingeld gestolen. De schade wordt op 5.000 euro geschat.

Börger

In de nacht van donderdag op vrijdag is bij een een pastorie aan de Poststraße in Börger ingebroken. De daders verschaften zich toegang tot de bibliotheek en stalen daat geld en meerdere zogenaamde “Tonie boxen/figuren”. De schade bedraagt 600 euro.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.