Bestuurder snorfiets valt door de mand bij controle Oude Pekela

Foto: Hilvert Huizing (archieffoto)

OUDE PEKELA – Bij een controle op de Zuiderveensterweg te Oude Pekela is vrijdagavond de bestuurder van een snorfiets door de mand gevallen.

De politie controleerde vrijdagavond op de Zuiderveensterweg de bestuurder van een snorfiets. Hij bleek 19 kilometer te snel te hebben gereden (toegestane snelheid is 25 km/u). De man verklaarde dat zijn snelheidsmeter stuk was. Ook bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs te zijn.

Omdat hij naar alcohol rook werd een blaastest afgenomen. De bestuurder blies de indicatie A, waarna hij mee moest naar het bureau om te blazen op de ademanalyse. Hier blies de bestuurder 385 ug/l (0.89 promille).

Omdat de bestuurder geen rijbewijs heeft gelden voor hem de regels van een beginnend bestuurder.

Hij mocht zijn weg te voet vervolgen met meerdere processen-verbaal op zak:

– ter zake de snelheidsoverschrijding
– ter zake rijden zonder rijbewijs
– ter zake rijden onder invloed van alcohol
– snorfiets voorzien van een wok (Wacht Op Keuring)

Alcoholcontrole

Ook hielden Team Verkeer en Veilig Verkeer Nederland gisteren een dynamische verkeers-/alcoholcontrole. Hierbij zijn 124 bestuurders staande gehouden, waarvan drie bestuurders te veel alcohol genuttigd hadden. Alle drie bestuurders zaten bijna op het limiet waarbij het rijbewijs wordt ingevorderd. Daarnaast hebben vier bestuurders een bekeuring gekregen omdat het rijbewijs verlopen was en een bestuurder van een bromfiets had geen rijbewijs.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.