Mensen geboren in 1957, 1958 en 1959 uitgenodigd voor corona boostervaccinatie

Foto: Catharina Glazenburg

NEDERLAND – Mensen geboren in 1957, 1958 en 1959 kunnen nu online een afspraak inplannen bij de GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst voor een corona boostervaccinatie. Dit kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Voor een online afspraak is het niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten. De boosterprik kan gehaald worden vanaf 6 maanden na de laatste vaccinatie of vanaf 6 maanden na herstel van corona.

GGD GHORGeneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio Nederland roept mensen (geboren in 1959 of eerder) op zoveel mogelijk een afspraak te maken via het digitale portaal. Dit gaat sneller en voorkomt dat het callcenter overbelast raakt. Wie zelf niet digitaal vaardig is, kan hulp vragen aan familie, buren, vrienden of de bibliotheek. Ook is er een uitlegfilm die stap voor stap helpt om de afspraak zelf online te maken.

Bekijk de uitlegfilm

Wie liever belt om een afspraak te maken, moet eerst de uitnodigingsbrief afwachten. Zonder brief kan er geen telefonische afspraak worden gemaakt.

Voorwaarden booster

De boostervaccinatie kan 6 maanden na de laatste coronavaccinatie worden gehaald. Wie na de laatste vaccinatie nog positief getest is op corona, moet 6 maanden wachten vanaf het moment waarop hij of zij corona heeft gehad. Eerder kan de afspraak niet ingepland worden. In de CoronaCheck-app kunnen mensen hun laatste vaccinatiedatum inzien.

Mensen die om gezondheidsredenen niet zelf of met hulp van anderen naar een GGD-priklocatie kunnen komen, hoeven nog niets te doen. Zij krijgen een aanvullend bericht voor een boostervaccinatie thuis.

MRNA-vaccins

Voor de booster worden mRNA-vaccins ingezet (Moderna of Pfizer). Het maakt niet uit welk vaccin iemand eerder heeft gehad. Er is geen keuzemogelijkheid.

Bron: RIVM

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.