Gemeente Westerwolde steunt lobby voor Nedersaksenlijn

Foto: Catharina Glazenburg

WESTERWOLDE – De gemeente Westerwolde blijft de Stichting Nedersaksenlijn steunen in haar lobby voor de
realisatie van de Nedersaksenlijn met een station in Ter Apel. Burgemeester en wethouders vragen de gemeenteraad om hiervoor een eenmalige bijdrage van 25.000 euro beschikbaar te stellen. En voor de komende vier jaren de stichting een jaarlijkse bijdrage van 7.500 euro toe te kennen.

Wethouder Henk van der Goot: “De aanleg van de Nedersaksenlijn is van groot belang voor de toekomstige
ontwikkeling van de regio. Voor Westerwolde is het belangrijk dat Ter Apel met een station hierop wordt aangesloten. De stichting Nedersaksenlijn maakt zich hier hard voor en wij steunen die lobby van harte.” De gemeente Westerwolde zet zich samen met ondernemers, inwoners, gemeenten en provincies al enkele jaren in voor de komst van de Nedersaksenlijn. De Nedersaksenlijn zou de intercitystations van Groningen en Enschede rechtstreeks met elkaar verbinden en in Coevorden een aftakking bieden naar het intercitystation in Bad Bentheim.

De gemeenteraad neemt waarschijnlijk op 26 januari 2022 een besluit.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.