Gemeente Westerwolde officieel eigenaar van zwembad Parc Emslandermeer

Foto: Catharina Glazenburg

VLAGTWEDDE – Vandaag hebben de gemeente Westerwolde en de Stichting Belangen eigenaars Parc
Emslandermeer (SBPE) de koopovereenkomst ondertekend. Daarmee is de gemeente nu officieel eigenaar van het zwembad en centrumvoorzieningengebouw van Parc Emslandermeer. Ook de parkeerplaats en de toegangsweg (Laan van Westerwolde) zijn nu in eigendom van de gemeente.

Wethouder Giny Luth: “Dit is een mooie dag voor Westerwolde! We hebben ons de laatste jaren hard gemaakt voor het zwembad, en met succes. Met steun vanuit het dorp en in goede samenwerking met SBPE kan het zwembad in Vlagtwedde openblijven. Niet alleen voor het dorp, maar ook voor de regio heeft het zwembad een belangrijke functie. Zwemmen is gezond, geschikt voor jong en oud, en zwemmen hoort bij een verblijf op een vakantiepark als Parc Emslandermeer. We gaan ons vanaf nu inzetten voor de kwaliteit van het zwembad en de rest van het prachtige Parc Emslandermeer!”

Op 8 juli 2021 heeft de gemeenteraad van Westerwolde krediet beschikbaar gesteld voor de jaarlijkse kosten van het centrumvoorzieningengebouw Parc Emslandermeer met daarin het zwembad. Meteen na dit raadsbesluit is begonnen aan het opstellen van de overeenkomsten voor de aankoop en exploitatie.

Ingezonden

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg

HIER vindt u meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.