Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Bunde

Tussen 30 december 12.00 uur en 4 januari 14.30 uur is bij een woning aan de I´nt Börgerland in Bunde ingebroken. De dader kwam binnen door een venster open te breken. Vervolgens werd de woning doorzocht. De buit bestond uit twee elektrische fietsen van het merk Gazelle, diverse sieraden en een laptop van het merk HP.

Op 5 januari is op de Landesstraße 16, ter hoogte van huisnummer 52, in Bunde een witte VW bestelbus aangereden. De bus werd tijdens het rijden gesneden door een zwarte vrachtwagen. De chauffeur zette zijn reis voort, zonder zich om de aangerichte schade te bekommeren. De schade aan de bus loopt in de honderden euro’s.

Weener

Gistermorgen zijn om 07.40 uur bij een ongeval op de A31, ter hoogte van kilometerpaal 197 bij Weener, twee inwoners van Bunde gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een 20 jarige man met zijn VW Golf achterop de Fiat 500 van een 25 jarige vrouw reed. Vervolgens knalden beide voertuigen tegen de vangrail. Beide slachtoffers zijn gewond naar een ziekenhuis gebracht. De auto’s waren dusdanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept. De weg is gedurende de afhandeling van het ongeval en de berging afgesloten geweest.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.