Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Gistermiddag is op de Westerstraße in Weener, ter hoogte van huisnummer 53, om half drie een geparkeerde zwarte VW Polo geschampt. Hierdoor ontstonden op de rechter achterkant krassen. De veroorzaker is in de richting van de Süderstraße doorgereden. De politie is naar hem/haar op zoek.

Lingen

Gistermiddag is om vijf uur een schip tegen de Altenlingener Brücke (Meppener Straße) gevaren. Mogelijk had de 53 jarige schipper te weinig ballastwater geladen, waardoor het schip niet diep genoeg kwam te liggen en met de radarmast tegen de brug voer. De mast brak af en viel in het water. Hierdoor ontstond voor 100.000 euro schade. De schade aan de brug is gering. Het scheepvaartverkeer heeft korte tijd stilgelegen.

Meppen

Gistermiddag is om kwart over drie op de parkeerplaats van de Aldi aan de Schullendamm in Meppen een zwarte Mercedes aangereden. Dit gebeurde met een lichtgekleurde Combi. De bestuurster er van is doorgereden. De schade wordt op 3.000 euro geschat.

Vannacht is de brandweer van Meppen om half drie uitgerukt voor een brand op een sportboot in de haven aan de Schützenhof in Meppen. Het vuur sloeg over naar een naastgelegen boot. Er raakte niemand gewond. De totale schade wordt op 175.000 euro geschat. Er wordt onderzoek naar de oorzaak van de brand gedaan.

In de nacht van woensdag op donderdag is bij een opslagloods aan de Marie-Curie-Straße in Meppen ingebroken. Er werd onder anderen een robotmaaier gestolen. Over de hoogte van de schade is niets bekend.

Surwold

Maandagochtend moest de bestuurder van een witte vrachtwagen op de Am Küstenkanal in Surwold om 8.55 uur uitwijken om een aanrijding met een tegemoetkomende personenauto die op de verkeerde weghelft reed te vermijden. De vrachtwagen kwam hierbij in de berm terecht en raakte beschadigd. De schade wordt op 10.000 euro geschat. De bestuurder van de personenauto is doorgereden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.