Barrels onderweg naar Trelleborg

Foto: Mazzelmoaze

WINSCHOTEN, REGIO – Zaterdagmorgen zijn zo’n 100 barrels vertrokken voor een rondje Botnische Golf.

Zaterdagmorgen zijn zo’n 100 barrels vertrokken voor een grensverleggende winter barrel tour door Noord Europa. Acht dagen gaan ze in een auto, ouder dan 20 jaar, raggen over steile hellingen en bergpaden, door barre kou en sneeuwlandschappen. Tijdens de Barrel Challenge krijgen de ruim 220 deelnemers diverse opdrachten, oftewel ‘Challenges’, een reeks van knotsgekke opdrachten die punten opleveren. Zo maken ze kans om de enige echte ‘The BarrelChamp’ te worden. Dit alles wordt weer georganiseerd door Rob en Meini Zweep uit Winschoten.

Vanwege corona was er geen massale start. De deelnemers werden in de loop van de dag bij de ferry in Travemunde verwacht, om de oversteek naar Trelleborg (Zweden) te maken. Voordat de deelnemers de boot oprijden moesten ze een negatieve coronatest laten zien.

Een aantal deelnemers kreeg een positieve uitslag. Zij konden meteen huiswaarts keren. Ook kampten een paar barrels met autopech. De rest reed zaterdagavond de ferry op om de oversteek naar Trelleborg te maken. Zondag rijden ze naar Stockholm om met de veerboot naar Turku te gaan.

Mazzelmoaze is met deze editie mee, om ons te voorzien van een reisverslag en foto’s. Hieronder de eerste serie. Meer foto’s vindt u HIER.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.