Brandweer Winschoten en Veendam assisteren bij grote brand Boerakker

Foto: Hemmo Kuiper (archieffoto)

BOERAKKER – De brandweer van Winschoten en Veendam heeft geassisteerd bij een grote brand in Boerakker.

Rond negen uur gisteravond brak in een landbouwschuur aan de Kattenhage in Boerakker brand uit. Brandweerkorpsen uit de omliggende gemeenten werden gealarmeerd. In verband met de opbouw van de waterwinning werd opgeschaald naar grote brand. Ook het hulpverleningsvoertuig van brandweer Winschoten en brandweer Veendam gingen die kant op.

In de schuur stonden onder anderen landbouwvoertuigen. Er kwam veel rook vrij. Omwonenden werden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten.

De brandweer wist door het gedeelte tussen de schuur en de woning nat te houden te voorkomen dat het vuur oversloeg naar het woongedeelte. De schuur kan als verloren worden beschouwd. Een persoon werd in een ambulance behandeld omdat hij rook had ingeademd.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.