Barrels komen aan in Rovaniemi, de woonplaats van de kerstman

Foto ingezonden door Mazzelmoaze

WINSCHOTEN, REGIO – Zaterdagmorgen zijn zo’n 100 barrels vertrokken voor een rondje Botnische Golf.

Zaterdagmorgen zijn zo’n 100 barrels vertrokken voor een grensverleggende winter barrel tour door Noord Europa. Acht dagen gaan ze in een auto, ouder dan 20 jaar, raggen over steile hellingen en bergpaden, door barre kou en sneeuwlandschappen. Tijdens de Barrel Challenge krijgen de ruim 220 deelnemers diverse opdrachten, oftewel ‘Challenges’, een reeks van knotsgekke opdrachten die punten opleveren. Zo maken ze kans om de enige echte ‘The BarrelChamp’ te worden. Dit alles wordt weer georganiseerd door Rob en Meini Zweep uit Winschoten.

Vandaag kwamen de barrels in Rovaniemi in Finland, de woonplaats van de kerstman, aan. De stad ligt vrijwel op de poolcirkel. De reis ging niet van een leien dakje. Veel auto’s kwamen vast te zitten; ze hebben 6 uur gedaan over 8 kilometer. Een aantal auto’s werd door een boer losgetrokken.

Morgen hebben de deelnemers een rustdag. Misschien gaan ze bij de kerstman op bezoek. Ook moeten ze zich weer laten testen, omdat ze donderdag naar Örnsköldsvik, een stad aan de baai van de Botnische Golf in Zweden, vertrekken.

Foto’s ingezonden door Mazzelmoaze. HIER vindt u meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.