Fotoreportage van de expositie van tekeningen van Koos Jansen en schilderijen van Rolien Schrik

Foto: André Dümmer

TER APEL – In de Bibliotheek van Ter Apel is een expositie van tekeningen van Koos Jansen en schilderijen van Rolien Schrik. André Dümmer maakte hiervan onderstaande reportage.

De kleurtekeningen van Koos Jansen
Sinds 2018 geeft Koos Jansen kleur aan tekeningen. Zonder plan kleurt hij contouren in van oude meesters, jonge/moderne kunst, droombeelden, bloemen en dieren. Hij start met een tekening op een leeg blad en tekent alles wat hem aanspreekt. Tijdens zijn herstel van een medisch ongemak kreeg hij in het revalidatieproces veel vrije tijd en zijn “creatieve” mindset werd ontwikkeld. Al werkende ontstaat er bij Koos een kleurenbeeld. Hij zoekt de uitdaging om iets “eigenzinnigs” te de maken en jong en oud te inspireren.

De schilderijen van Rolien Schrik
Rolien Schrik is haar hele leven al creatief bezig. Schilderen doet ze voornamelijk met acrylverf, zowel op doek als op hout. Ook maakt ze gebruik van pasta’s voor het verkrijgen van 3D- effecten. Ze schildert natuurlandschappen, bloemen en dieren, maar ook portretten en abstract werk. Een van haar specialiteiten is het schilderen op basis van een foto. Deze afwisseling is voor Rolien juist wat het schilderen zo uitdagend maakt. 

Nieuwsgierig geworden naar deze exposities? Tot en met maart zijn beide exposities te zien in de Bibliotheek van Ter Apel. 

Foto’s: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.