Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Tussen 8 januari 13.00 uur en 10 januari 09.00 uur is van de kleuterschool aan de Parkstraße in Weener een glazen deur vernield. Het betreft een tussendeur aan de achterkant van het gebouw. Aangezien in de omgeving restanten van vuurwerk zijn gevonden, gaat de politie er van uit dat de vernielingen met gebruik van vuurwerk zijn gepleegd.

Papenburg

Gistermiddag vond om half twee op de rotonde tussen de Hermann-Lange-Straße en het Hauptkanal links in Papenburg een kop-staart botsing plaats. Een witte Hyundai werd van achteren door vermoedelijk een BMW aangereden. De bestuurder van de BMW is na de aanrijding doorgereden. De politie zoekt getuigen van het ongeval.

Vannacht is in een badkamer van een woning aan de Theresienstraße in Papenburg een elektrische kachel in brand gevlogen. Er raakte niemand gewond. De schade aan de badkamer wordt op 15.000 euro geschat. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting.

Emsland/Grafschaft Bentheim

Gisteravond vonden er negen demonstraties tegen de coronamaatregelen plaats. Hiervoor waren geen vergunningen verleend. Er vonden geen noemenswaardige incidenten plaats.

De grootste bijeenkomst met zo’n 250 deelnemers vond plaats in Papenburg. De meeste deelnemers droegen een mondmasker. Er werden in totaal 15 overtredingen vastgesteld.

Ongeveer 100 mensen woonden de bijeenkomst in Meppen bij. Ook daar werden de maatregelen, zoals mondkapjes en de anderhalf meter afstand grotendeels nageleefd. Eén persoon werd bekeurd wegens het niet dragen van een mondmasker.

In het centrum van Lingen gingen zo’n 30 mensen in kleine groepjes op pad. Daar werden in totaal zes overtredingen vastgesteld. De wake in Bad Bentheim met ongeveer 15 mensen duurde ongeveer 50 minuten en was rustig en ook op de bijeenkomst in Nordhorn met ongeveer 20 deelnemers waren er geen noemenswaardige incidenten. Daarnaast waren er gisteren bijeenkomsten in Emsbüren met 20 deelnemers, in Dörpen met ongeveer 35 deelnemers en in Schüttorf, waar slechts twee mensen werden aangetroffen. Tijdens de bijeenkomst in Neuenhaus, met ongeveer 30 deelnemers werden ook enkele overtredingen vastgesteld.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.