Deelnemers Barrel Challenge brengen bezoek aan de kerstman

Foto ingezonden door Mazzelmoaze

WINSCHOTEN, REGIO – Zaterdagmorgen zijn zo’n 100 barrels vertrokken voor een rondje Botnische Golf.

Zaterdagmorgen zijn zo’n 100 barrels vertrokken voor een grensverleggende winter barrel tour door Noord Europa. Acht dagen gaan ze in een auto, ouder dan 20 jaar, raggen over steile hellingen en bergpaden, door barre kou en sneeuwlandschappen. Tijdens de Barrel Challenge krijgen de ruim 220 deelnemers diverse opdrachten, oftewel ‘Challenges’, een reeks van knotsgekke opdrachten die punten opleveren. Zo maken ze kans om de enige echte ‘The BarrelChamp’ te worden. Dit alles wordt weer georganiseerd door Rob en Meini Zweep uit Winschoten.

Gisteren kwamen de barrels aan in Rovaniemi in Finland, de woonplaats van de kerstman. De stad ligt vrijwel op de poolcirkel. Vandaag hadden de deelnemers een rustdag en kregen ze onder anderen de gelegenheid bij de kerstman op bezoek te gaan. Helaas sloeg het weer om en kozen veel deelnemers er voor een beetje in de buurt te blijven. Ook moesten ze zich weer laten testen, omdat ze morgen naar Örnsköldsvik, een stad aan de baai van de Botnische Golf in Zweden, vertrekken.

Foto’s ingezonden door Mazzelmoaze. HIER vindt u meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.