Fakkelmanifestatie: Respect voor Groningen

Foto ingezonden door het Groninger Gasberaad

GRONINGEN Zaterdagavond wordt op de Vismarkt in Groningen een massale fakkelactie georganiseerd.

Terwijl maandag in Den Haag op het bordes het nieuwe kabinet werd gepresenteerd stonden in Groningen tienduizenden urenlang, vaak tevergeefs, in de rij voor subsidie die er kwam ter compensatie voor mijnbouw ellende. De week ervoor liet het kabinet de gaswinningsgedupeerden weten dat de gaswinning dit jaar mogelijk dubbel zo hoog gaat worden. De twee recente gebeurtenissen zijn pijnlijk exemplarisch voor hoe Den Haag al jarenlang(!) met Groningen omgaat. Al jarenlang wachten tienduizenden gedupeerden in kapotte en onveilige huizen, maar het overheidsbeleid blijft falen.

Het is tijd voor respect voor Groningen!
Onder die leus wordt daarom zaterdagavond vanaf 20:00 uur een massale fakkelactie georganiseerd op de Vismarkt in Groningen. Ook digitaal kan er worden meegedaan.

Initiatiefnemers zijn de Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad, Chris Garrit en Sandra Beckerman. Zij zullen samen met een grote groep medestanders de actie organiseren.

Respect voor Groningen betekent: een ruimhartige en rechtvaardige schadeafhandeling, een vlotte en doortastende versterkingsoperatie en een wettelijk vastgelegde einddatum voor het sluiten van de Groninger gaskraan. Met het massale protest willen we laten zien dat we het falend overheidsbeleid niet langer accepteren. Het wordt tijd dat de veiligheid van Groningers voorop komt te staan, én dat er ruimhartige financiële compensatie komt voor alle gedupeerden.

Doe mee! Kom samen met ons in actie!

Wanneer?
Zaterdag 15 januari om 20:00 uur

Waar?
De Vismarkt in Groningen

We nodigen iedereen uit om mee te doen met de fakkelactie. Er wordt tijdens de actie op de Vismarkt rekening gehouden met de corona-maatregelen.

Ingezonden door Groninger Gasberaad

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.