Gemeente Westerwolde toont zich solidair met de aardbevingsgemeenten en de kinderhartchirurgie UMCG

Foto: Catharina Glazenburg

WESTERWOLDE – De gemeente Westerwolde heeft zich gisteravond in een extra raadsvergadering in een unaniem aangenomen motie solidair verklaard met de Groninger aardbevingsgemeenten. Ook tekende men de brandbrief over het behoud van de kinderhartchirurgie in het UMCG.

Ondanks dat Westerwolde niet tot de aardbevingsgebieden behoort toont de gemeente zich solidair met de Groninger aardbevingsgemeenten. Dit naar aanleiding van de mededeling dat tegen alle inspraken in er plannen zijn om twee keer zoveel aardgas uit het Groninger veld te halen, met mogelijk alle gevolgen van dien. De raadsleden noemden het beschamend dat de Rijksoverheid zich niet aan afspraken houdt. Ook de manier waarop deze week werd omgegaan met het verstrekken van de rijkssubsidie werd veroordeeld.

Burgemeester Velema brengt de zaak onder de aandacht van de minister en is op uitnodiging aanwezig bij de fakkeldemonstratie aanstaande zaterdag om acht uur op de Vismarkt in Groningen.

Ook vindt de Raad het onbegrijpelijk dat er plannen zijn dat de kinderhartchirurgie uit het UMCG verdwijnt. De Raadsleden uitten hierover hun ongenoegen. Gerard Heijne van Gemeentebelangen verwoordde het als volgt: “gaswinning, veilige landers, eergisteren de subsidieverlening en nu weer de kinderhartchirurgie. Den Haag heeft 0, 0 over voor onze provincie. Hij sloot af met de aangepaste spreuk: “Veel beloven, weinig geven doet een Groninger in vreugde leven”.

De brandbrief die in deze zaak is opgesteld wordt dan ook door alle raadsleden ondertekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.