Groninger VVD wil verder versoepelen: ‘Ook cultuur- en horecasector moet open’

Foto: Provincie Groningen

GRONINGEN – De Groninger VVD-Statenfractie pleit voor verregaande versoepelingen. Naast de geplande versoepeling voor de detailhandel willen de liberalen dat ook de cultuur-, horeca en evenementensector weer open kunnen. 

“Onze ondernemers hebben het zwaar en wij zijn blij met de geruchten dat er weer meer mogelijk wordt. We zijn blij met de versoepelingen die er waarschijnlijk aankomen voor bijvoorbeeld de detailhandel. Helaas hebben we ook begrepen dat de versoepelingen voor de horeca-, cultuur- en evenementensector nog wel eens uitgesteld zouden kunnen worden.”, stelt Statenlid Madà Miesen. 

 “Deze sectoren zijn de afgelopen jaren bijzonder hard geraakt en we kennen allemaal de verhalen van faillissementen, evenementen die een dag van tevoren niet doorgingen en lege musea en theaters. Kunstenaars en technici in de cultuursector zijn ook ondernemers, door de afbouw van de steunpakketten komt hun inkomen nu nog zwaarder onder druk te staan. Ook zij moeten een goede boterham kunnen blijven verdienen.” 

“Wij snappen dat we met zijn allen nog steeds onder druk staan, dat we onzeker zijn over nieuwe coronavarianten en de consequenties voor de zorg nog niet duidelijk zijn de komende weken. We hebben dus maatregelen nodig en moeten voorzichtig zijn met de versoepelingen.”, aldus Miesen. ” Maar we hebben ook perspectief nodig. Corona blijft nog wel een tijdje en er is dus ook structureel perspectief nodig! Kortom: met welke maatregelen kan het wél?” 

Daarom bepleiten de liberalen dat de horeca weer open kan en wel vanaf dit weekend. “Koninklijke Horeca Nederland heeft met de sector een uitstekende routekaart gemaakt waarmee men veilig weer onze inwoners een leuke avond kan bezorgen. De sector heeft ook bewezen de maatregelen prima te kunnen handhaven.” 

“Ook voor de cultuursector en evenementen geldt dat het wél kan en ook nu. De sector heeft uitgebreid meegewerkt en geëxperimenteerd in de Fieldlabs en bewezen dat het prima mogelijk is om evenementen op een verantwoorde manier vorm te geven. Kortom: Het is tijd om te kijken wat er wél kan en wel zo snel mogelijk!” 

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.