Pannakooi na renovatie opnieuw beschikbaar voor de voetballende jeugd scholen Dorpsplein Bellingwolde

Foto: Dollard College



BELLINGWOLDE – In 2015 heeft de schooljeugd in verband met het 175 jarig bestaan van de school Dollard College Bellingwolde een pannakooi cadeau gekregen. De kooi is destijds zo aangelegd dat hij toegankelijk is voor iedereen, dus ook voor anderen die niet meer op het Dollard College zitten. Nu, zeven jaar later, is de kooi gerenoveerd! De pannakooi is voorzien van een nieuwe kunstgrasmat zodat het veld weer bespeelbaar is.

Destijds hebben verschillende partijen samengewerkt om het pannakooi-plan te realiseren. Ook nu hebben diverse partijen de handen ineen geslagen om de renovatie mogelijk te maken. Zo hebben de leerlingen van het Dollard College twee keer een sponsorloop gehouden, doneerden beide ouderraden van zowel het Dollard College als OBS Westerschool een bedrag, zorgden de gemeente Westerwolde en Stichting Wildervankfonds voor een flinke bijdrage én wordt er in het eerste kwartaal van 2022 nog een statiegeldactie bij de plaatselijke COOP gehouden. De gemeente en vrijwilligers hebben geholpen met het verwijderen en afvoeren van de oude kunstgrasmat.

“Geweldig om te zien hoe we dit met z’n allen voor elkaar gebokst hebben!” aldus Ellie Wind, afdelingsleider van het Dollard College Bellingwolde. “Het gebruik van de pannakooi is een groot succes. In de pauzes en na schooltijd wordt de kooi veelvuldig gebruikt. Tijdens de coronatijd werden er zelfs sportlessen op de kunstgrasmat gegeven.” vult Ellie aan.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.