Gemeenten Oldambt en Veendam ondersteunen de motie : “Groningen zegt nee”

Foto: Catharina Glazenburg

VEENDAM, OLDAMBT – De gemeentes Veendam en Oldambt ondersteunen de motie “Groningen zegt nee”.

De gemeenten Veendam en Oldambt ondersteunen de motie “Groningen zegt nee” tegen de extra gaswinning uit het Groningenveld. Dit heeft de gemeente Veendam per brief aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat en de staatssecretaris voor Mijnbouw laten weten.

Op donderdag 6 januari stuurde demissionair minister Blok een brief naar de Tweede Kamer over de mogelijke verhoging van de gaswinning uit het Groningenveld. De NAM zou dit gasjaar – dat loopt van 1 oktober tot 30 september – 3,9 miljard kuub gas winnen uit Groningen. Uit de brief blijkt dat de minister dit wil bijstellen naar maximaal 7,6 miljard kuub bij gemiddelde temperaturen. De regio vindt deze ontwikkeling onacceptabel en heeft daarom een brief naar de minister gestuurd. Door de motie te ondersteunen roept de gemeenteraden het college op om bezwaar te maken tegen het voorgenomen gasbesluit en om naar de rechter te stappen als dat nodig is.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.