Barrels onderweg naar huis

Foto: Mazzelmoaze

WINSCHOTEN, REGIO – Vorige week zaterdag zijn zo’n 100 barrels vertrokken voor een rondje Botnische Golf.

Zaterdagmorgen, 8 januari, zijn zo’n 100 barrels vertrokken voor een grensverleggende winter barrel tour door Noord Europa. Acht dagen gaan ze in een auto, ouder dan 20 jaar, raggen over steile hellingen en bergpaden, door barre kou en sneeuwlandschappen. Tijdens de Barrel Challenge krijgen de ruim 220 deelnemers diverse opdrachten, oftewel ‘Challenges’, een reeks van knotsgekke opdrachten die punten opleveren. Zo maken ze kans om de enige echte ‘The BarrelChamp’ te worden. Dit alles wordt weer georganiseerd door Rob en Meini Zweep uit Winschoten.

Zoals u gisteren kon lezen is de Volvo, waarin onder anderen fotograaf Mazzelmoaze zat, gestrand. Noodgedwongen reisden Mazzelmoaze en Rob Zweep met de trein naar Trelleborg om daar de ferry naar Travemunde te halen. Rob zijn auto is voorlopig in Zweden achtergebleven.

Op de boot werden nog enkele prijzen uitgereikt. Het team Buurman en Buurman kreeg de prijs voor het surströmming eten. Dit is een traditioneel Zweeds gerecht, wat bestaat uit gefermenteerde (gegiste) Oostzeeharing. Het wordt in blik verkocht. Het staat wereldwijd bekend als een van de smerigste gerechten. Dit komt voornamelijk door de opvallende geur die vrijkomt wanneer een blik hiervan wordt geopend. Door het openen van zo’n blik ontsnapt een kenmerkende, sterk doordringende geur die de meeste mensen uiterst onaangenaam vinden. Door de organische zwavelverbindingen die tijdens het gisten zijn ontstaan, lijkt de geur op die van rotte eieren of van een stinkbom. Het is dan ook af te raden het blik binnenshuis te openen; de sterke geur kan anders dagen lang in huis blijven hangen. Door de geur wordt een associatie gelegd met rotte vis. De haring is echter beslist niet bedorven, de vis heeft zijn vorm behouden en zit stevig om de graat. De haring dient eigenlijk direct uit het blik te worden opgediend, afspoelen met water vermindert weliswaar de geur, maar ook de smaak. Die is sterk zoutig, maar moet volgens kenners mild en aangenaam zijn. Voor veel mensen vormt de geur echter een te grote barrière om de vis daadwerkelijk te kunnen opeten of zelfs maar te willen proeven. (Wikipedia)

De originaliteitsprijs ging naar team (Volvo) Amazon en de pechprijs naar Double D. Voor alle deelnemers was er een herinneringsmedaille.

De barrels zijn nu onderweg naar huis. Rob en Mazzelmoaze liften mee.

Foto’s ingezonden door Mazzelmoaze

Meer foto’s vindt u HIER.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.