Juf Roelianne Wilzing 25 jaar in het onderwijs

Foto: CBS De Höchte

ALTEVEER – Juf Roelianne, werkzaam op cbs De Höchte in Alteveer, werd zaterdagochtend verrast door zingende collega’s voor haar huis in Uneswido (Onstwedde). Natuurlijk een Grunnings loidje want de Grunniger toal is juf Roelianne erg dierbaar.


Juf Roelianne geeft les in groep 5/6 en is daarnaast ook ICT- en cultuurcoördinator. In haar functie als cultuurcoördinator zorgt ze ervoor dat de Groningse taal niet verloren gaat door mee te werken aan projecten als Wiesneus.

In het voorjaar organiseert De Höchte een Grunniger projectweek. In die week vieren ze samen met alle leerlingen van de school het feest van juf Roelianne. De klompen kunnen dan van stal worden gehaald, ze maken kennis met Groningse gerechten en er staan dan allerlei leuke activiteiten op stapel.  

Ingezonden door CBS De Höchte

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.