Het grootste EK Futsal ooit gaat door in Amsterdam en Groningen

Foto ingezonden door Martiniplaza

GRONINGEN – De aftrap van UEFA Futsal EURO 2022, het grootste EK zaalvoetbal ooit, komt steeds dichterbij. Van 19 januari t/m 6 februari 2022 zijn de Ziggo Dome en MartiniPlaza het decor voor de beste futsalspelers van Europa. Voor het eerst in de geschiedenis strijden er zestien landen om de Europese titel.

De COVID-maatregelen waarbij geen publiek is toegestaan bij sportevenementen zijn tijdens de persconferentie van 14 januari verlengd. Op dinsdag 25 januari besluit het kabinet opnieuw of er meer mogelijk is. Dit betekent dat de wedstrijden van UEFA Futsal EURO 2022 tijdens de groepsfase zonder publiek moeten worden gespeeld. Het is op dit moment nog onzeker of er publiek bij de wedstrijden in de knock-outfase aanwezig mag zijn.

Gijs de jong, toernooidirecteur: “UEFA Futsal EURO 2022 moet zorgen voor de sportieve doorbraak en groei van de zaalvoetbalsport in Nederland. Uiteraard hadden we gehoopt dat de zestien deelnemende landen voor twee volle stadions in actie zouden komen. Mocht het later in het toernooi alsnog mogelijk zijn om fans te verwelkomen dan gaan wij hier alles aan doen. Als organisatie zijn wij erop ingericht om op een veilige en verantwoorde manier een dergelijk event te organiseren.”

Fans die reeds een ticket voor het toernooi hebben bemachtigd, krijgen hun volledige aankoopbedrag gerestitueerd en ontvangen hierover per e-mail bericht van de KNVB.

Volg UEFA Futsal EURO via NOS of online

De wedstrijden van Oranje Futsal, een kwartfinale, de halve finales en de finale zijn live te zien bij de NOS. Het volledige uitzendschema is te vinden op knvb.nl/futsaleuro. Hoogtepunten van alle wedstrijden kunnen vanaf middernacht op UEFA.tv worden bekeken.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.