Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Aschendorf

Tussen 4 en 15 januari is ingebroken bij een woning aan de Brinkstraße in Aschendorf. De woning werd doorzocht. Het is nog niet bekend wat er is buit gemaakt. Getuigen worden verzocht contact met de politie in Papenburg op te nemen.

Papenburg

Op 15 januari is tussen 14.00 en 16.10 uur op een parkeerplaats achter een restaurant aan de Pater-Raskin-Straße in Papenburg een rode Peugeot 208 aangereden. De auto raakte aan de bumper beschadigd. De schade wordt op 500 euro geschat. De veroorzaker is doorgereden.

Vannacht is bij een bedrijf aan de Von Herz Straße in Papenburg ingebroken. De daders verschaften zich met geweld toegang tot het pand en gingen er met diverse soorten machines en gereedschap vandoor. De schade wordt op 10.000 euro geschat.

Dalum, Geeste

Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend is vanaf een bouwplaats aan de Tulpenweg in Geeste 150 meter stroomkabel gestolen. De schade bedraagt 1.200 euro.

Meppen

Tussen vrijdag en zaterdag is op een parkeerplaats van een school aan de Marienstraße in Meppen een geparkeerde zwarte Audi A4 aangereden. De veroorzaker is doorgereden.

Lathen

Tussen 3.05 en 03.30 zaterdagochtend is aan de Sögeler Straße in Lathen een kledingcontainer van de DRK in brand gestoken. Getuigen zagen dat er zich rond die tijd een groep personen bij de container ophield. Een van hen gooide een stuk vuurwerk in de container. Hierdoor ontstond een sterke rookontwikkeling. De groep vluchtte in de richting van het centrum. Het vuur werd door de brandweer van Lathen geblust.

Lähden

Vanmorgen is om kwart voor zeven bij een ongeval op de L55 in Lähden een 56 jarige bestuurster van een Skoda gewond geraakt. Zij kreeg op de kruising van de Wiester Straße met de Vinner Straße geen voorrang van een 19 jarige bestuurster van een Opel Corsa. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Emsland, Grafschaft Bentheim

Maandagavond waren er weer bijeenkomsten in verband met de coronapandemie. Op in totaal acht locaties in het gebied van de Emsland PI/Grafschaft Bentheim vonden zogenaamde “coronawandelingen” plaats. Geen van deze bijeenkomsten werd vooraf aangekondigd op de daarvoor bestemde plaatsen.

Een bijeenkomst met het onderwerp “Rote Karte für Corona Leugner” was in Neuenhaus. Ongeveer 60 mensen woonden deze bijeenkomst bij. Al met al registreerde de politie minder deelnemers dan vorige week.

De grootste bijeenkomst met zo’n 180 deelnemers vond plaats in Papenburg. De meeste deelnemers droegen zoals verplicht een mondkapje. Er werden in totaal drie overtredingen geconstateerd en 71 waarschuwingen uitgedeeld. Tijdens de bijeenkomst uitten verschillende deelnemers hun ongenoegen en provoceerden zij verbaal de ingezette politieagenten.

Ongeveer 65 mensen woonden de bijeenkomst in Meppen bij. Tegen vier personen werd wegens het schenden van de verplichting om maskers te dragen proces-verbaal opgemaakt. Een 38 jarige beschonken man werd na verschillende waarschuwingen aangehouden. Hij verzette zich bij zijn arrestatie. De man werd naar het politiebureau gebracht.

In het centrum van Lingen gingen zo’n 30 tot 40 mensen in kleine groepjes op pad.Er werden elf overtredingen geconstateerd. Een 53-jarige man weigerde een ​​mondmasker te dragen. Toen agenten de man probeerden te identificeren, verzette hij zich. Een overeenkomstige procedure werd gestart.

De bijeenkomst in Bad Bentheim met zo’n 20 mensen verliep rustig. Ook tijdens de bijeenkomst in Nordhorn met ongeveer zes deelnemers waren er geen noemenswaardige incidenten. Daarnaast waren er gisteren bijeenkomsten in Emsbüren met 20 deelnemers, in Dörpen met ongeveer 35 deelnemers en in Schüttorf, waar acht deelnemers werden aangetroffen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.