Politie lost waarschuwingsschot in Groningen (Update)

Foto: Teunis Streunding (archieffoto)

GRONINGEN – Vanavond heeft de politie in de stad Groningen een waarschuwingsschot gelost.

Omstreeks 20.15 uur heeft de politie aan de Natriumstraat in Groningen een waarschuwingsschot gelost. Waarom dit noodzakelijk was, heeft de politie (nog) niet bekend gemaakt.

Er raakte niemand gewond. De politie heeft twee verdachten aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, aldus de politie op Twitter.

Update

Er zijn donderdagavond twee auto’s gecontroleerd in de Natriumstraat en de Radiumstraat in Groningen. In een auto in de Natriumstraat werd een vuurwapen aangetroffen. De bestuurder en een inzittende zijn aangehouden. Het gaat om twee mannen van 22 en 29 jaar, beide uit Groningen. Ze zitten vast en worden verhoord. Op de Radiumstraat werd even later ook een auto gecontroleerd. De bestuurder ging er te voet vandoor. Agenten gingen achter hem aan en één van hen zag zich genoodzaakt bij de aanhouding een waarschuwingsschot te lossen. Kort daarna kon de 23-jarige man uit Groningen worden aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van harddrugs. De verdachte is verhoord en er zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.