Burgemeester Cora-Yfke Sikkema en wethouder Jurrie Nieboer openen nieuw beweegpark in Stadspark

Foto: Frans Stegeman

WINSCHOTEN – Burgemeester Cora-Yfke Sikkema heeft vanmiddag, samen met wethouder Jurrie Nieboer, een nieuw beweegpark in het Stadspark geopend.

Initiatiefnemer van het beweegpark is wijkplatform Parkwijk Kloostervallei. Ex-voorzitter Jan Heeringa heeft de kar zo’n beetje getrokken, aangaande de sponsoring, de leverancier van de apparaten en de contacten met de gemeente. Samen met de overige leden van het platform is deze mooie plek aan de Bovenburen in het Stadspark gevonden.

Het wijkplatform durft er van uit te gaan, dat de bewoners van het Oldambt veel plezier van het beweegpark zullen hebben. Marjan Hummel is de nieuwe voorzitter en zij is dan ook trots dat dit team dit voor elkaar heeft weten te krijgen. Het park is vernoemd naar oud lid Harrie Doornbos, die een aantal jaar geleden is overleden. Zijn echtgenote onthulde vanmiddag het naambord. Het beweegpark bestaat uit een aantal elementen verdeeld in cardio en kracht. Ook is er een instructiebord geplaatst.

Na de officiële opening gingen burgemeester Sikkema en wethouder Nieboer, onder leiding van een docent van Sports2Play, de verschillende toestellen uitproberen.

Het beweegpark is vanaf de parkeerplaats aan de Bovenburen gemakkelijk te bereiken.

Foto’s en info: Frans Stegeman

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.