Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Gisteravond heeft de politie rond half tien in Weener een 61 jarige man uit Oekraïne aangehouden. De man reed in een auto met Nederlands kenteken zonder richting aan te geven, slingerend over de weg. In eerste instantie reageerde hij niet op een stopteken van de politie. Hij werd op de Poststraße, nadat hij tegen de stoeprand reed, aangehouden. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Omdat hij geen vast adres kon aangeven en de kans bestaat dat hij naar een ander Europees land vertrek, is de man voorlopig in hechtenis gezet.

Surwold

Vanmorgen is om half zeven op de Am Küstenkanal in Surwold een tankauto beladen met melk omgekiept en vervolgens in de sloot beland. De 35 jarige bestuurder raakte lichtgewond. Over de hoogte van de schade is niets bekend.

Haren

Op 17 januari is tussen 15.00 en 17.00 uur op de parkeerplaats bij een supermarkt aan de Lange Straße in Haren een grijze Opel Meriva aangereden. De schade wordt op 1.000 euro geschat. De politie is op zoek naar de veroorzaker van de schade.

Bij een ongeval op de Wesuweer Straße in Haren is gistermiddag om 16.00 uur een 13 jarige jongen zwaargewond geraakt. De jongen werd door een 42 jarige bestuurster van een Skoda aangereden toen hij op zijn fiets de weg overstak. Hij werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De automobiliste kwam met de schrik vrij. De schade wordt op 10.000 euro geschat.

Aschendorf

Op 18 januari is tussen 11.00 en 12.00 uur aan de Marienstraße in Aschendorf een witte Ford beschadigd. De auto, die langs de kant van de weg geparkeerd stond, raakte aan de wielkast en spatbord een de passagierszijde beschadigd. De schade wordt op 2.000 euro geschat.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.