Online voorlichting en open dag Hippische opleidingen Terra MBO

Foto: Terra

ASSEN – Op donderdag 27 januari 2022 organiseren de Hippische opleidingen van Terra MBO een online voorlichtingswebinar. Vanaf 19.00 uur kunnen geïnteresseerde leerlingen online alles te weten komen over de Hippische opleidingen, het werkveld, studenten ontmoeten en natuurlijk vragen stellen aan vakdocenten.

De fysieke open dag wordt gehouden op zaterdag 5 februari. Van 12.00 uur tot 15.00 uur is iedereen welkom op de praktijklocatie bij Hippisch Centrum Sunrise-Stables in Assen. Bezoekers komen tijdens de open dag in aanraking met alle facetten van de Hippische opleidingen. Geïnteresseerden krijgen een rondleiding over het Hippisch Centrum. Het team van docenten en instructeurs is aanwezig om bezoekers uitleg te geven over de opleidingen. Het kan zijn dat de open dag anders georganiseerd moet worden door de dan geldende coronamaatregelen. Houd hiervoor de website mboterra.nl in de gaten.

Perspectief 
De studenten worden opgeleid voor diverse functies binnen de hippische wereld: vakbekwaam medewerker paardensport- en houderij (niveau 3), bedrijfsleider paardensport- en houderij (niveau 4) of instructeur paardensport- en houderij (niveau 4). Tijdens de Hippische opleidingen leren de studenten alles over het trainen en verzorgen van paarden, het organiseren van publieksgerichte activiteiten, het rijden, instructie geven en het begeleiden bij wedstrijden. Daarnaast leer je, binnen de niveau 4 opleiding, ondernemersvaardigheden of het begeleiden van paardensporters en paarden. Specifiek voor de opleiding tot instructeur is er de mogelijkheid om uit te stromen op het niveau van instructeur wedstrijdsport. Na deze opleiding kunnen de studenten aan het werk bij hippische bedrijven zoals sportstallen, maneges, trainingsstallen, ruitersportzaken, pensionstallen en fokkerijen. Of ze starten hun eigen bedrijf.

Volg het online voorlichtingswebinar van de Hippische opleidingen Terra MBO:

Op donderdag 27 januari van 19.00 – 20.00 uur
Aanmelden via www.mboterra.nl.

Bezoek de open dag van de Hippische opleidingen Terra MBO: 

Op zaterdag 5 februari van 12.00 – 15.00 uur. 

Praktijklocatie: Hippisch Centrum Sunrise-Stables is gevestigd aan Baggelhuizen 2, 9405 VD Assen 
Vooraf aanmelden verplicht via www.mboterra.nl.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.