Inschrijven voor de Westroute van het Pronkjewailpad vanaf 21 maart mogelijk

Foto ingezonden door Rik Jan Luiting, Media Tocht om de Noord

TOLBERT – Het Pronkjewailpad is een Lange-Afstands-Wandeling (LAW) door Groningen en gaat bij circa 500 ondernemers langs. Elke ondernemer op de route probeert op een eigen manier de wandelaar gastvrij te verwelkomen, vaak met een kleine ‘proeverij’. Inschrijven voor de Westroute route is mogelijk vanaf de eerste lentedag (21 maart).

Het Pronkjewailpad is opgedeeld in een Noordroute (250 km), een Zuidroute (350 km), een Oostroute (200 km.) en in het voorjaar komt er ook een Westroute (200 km.) bij. Op dinsdag 8 februari 2022 om 19.30 uur wordt de definitieve route en activiteiten aan de deelnemende ondernemers en samenwerkende partners gepresenteerd.

Deelnemers kunnen één van de routes kiezen (of meerdere) en hebben twee jaar de tijd om één route te voltooien. Het Pronkjewailpad is elk jaar van april tot en met oktober geopend, van donderdag tot en met zondag. Kijk op www.pronkjewailpad.nl voor meer informatie over deze route.

Dat Groningen een mooie provincie is om in te wandelen weten we al lang. Stap voor stap genieten we van het mooie en typische Groninger land. Maar wat weet u eigenlijk van het ontstaan van dit landschap? Hoe komt het dat het landschap er zo uit ziet zoals het eruit ziet? En wat maakt het Groninger land zo geschikt voor de groei van de vele gewassen? 

Al wandelend leert u het Groninger landschap kennen en herkennen door middel van bijzondere activiteiten en opdrachten op de route. De wandelaars komen op bijzondere plaatsen waar ze duidelijke kenmerken van het landschap ontdekken. Daarnaast zijn er ook komend jaar weer vele Pronkjewailposten, die de wandelaars leuke voorproefjes en ervaringen aanbieden. In sommige gevallen krijg je de stempel niet gelijk, maar moet je bijvoorbeeld eerst een opdracht uitvoeren of vraag beantwoorden. Op deze manier leer je Groningen nog beter kennen en ervaar je de noordelijke Gastvrijheid optima forma. 

Prijzen
Degene die de hoogte score behaald bij de opdrachen, kan rekenen op mooie prijzen! Daarnaast wordt diegene die de meeste routes / km’s aflegt op de PWP routes verkozen tot de Golden Pronkjewailer van het Jaar!

Inschrijven Pronkjewailpad 2022

Wil je inschrijven voor het Pronkjewailpad (Noord, Zuid, Oost of West)? Klik dan op inschrijfformulier. Inschrijven op de nieuwste route is mogelijk vanaf de eerste lentedag (21 maart). Het thema voor 2022is : Ontdek de sporen in het Groninger Land(schap). Het gehele Pronkjewailpad is ook te wandelen via wandelknooppunten. 

Kijk voor meer informatie op www.Pronkjewailpad.nl 

Foto’s ingezonden door Rik Jan Luiting, Media Tocht om de Noord

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.