Middenstand in beeld door SHC

Foto: Collectie SHC

STADSKANAAL – Het Streekhistorisch Centrum pakt de draad van zondagmiddagactiviteiten weer op! Op zondag 6 februari vertoont Bert Roossien weer oude foto’s uit het archief in de Bibliotheek van Stadskanaal. Deze keer is het thema ‘Mag het een onsje meer zijn?’, Middenstanders in de Kanaalstreek.

Te zien zijn foto’s en advertenties, van de ‘kiepkerel’ tot en met de eerste supermarkten in onze regio. Bijzonder zijn de opnames van de fraaie winkelpanden die het straatbeeld van Stadskanaal, Musselkanaal en Ter Apel vroeger sierden en na ca. 1965 veelal werden vervangen door nieuwbouw. Ook is er aandacht voor de ambulante handel: de melk- en groenteboer die met paard en wagen of later met de SRV-wagen hun producten aan de deur verkochten.

De voorstelling begint op zondag 6 februari om 14.30 uur en vindt plaats in de Bibliotheek te Stadskanaal, Continentenlaan 2, 9501 DG te Stadskanaal. In verband met de coronamaatregelen is het tonen van de corona-QRcode en het dragen van een mondkapje verplicht. Reserveren kan via de website van het SHC: www.streekhistorischcentrum.nl.

Ook het Streekhistorisch Centrum zelf is weer open voor publiek. Daar is naast de permanente expositie over de geschiedenis van de Kanaalstreek nog steeds de tentoonstelling ‘Het Stadskanaalster Achterhuis’ te zien, over de familie Drenth en hun onderduikers tijdens WOII. Het SHC is te bezoeken van dinsdag tm vrijdag van 13 -17 uur en daarbuiten op afspraak.

Bij de foto: De kruidenierszaak van Edo Pinkster aan de Hoofdstraat in Stadskanaal. Hier zat voor 1938 de marechausseekazerne en nu een café. Collectie Streekhistorisch Centrum 02014.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.