Fryslan Freedom Convoy doet Zuidbroek aan

Foto: Mazzelmoaze

ZUIDBROEK – Vanmorgen deed het Fryslan Freedom Convoy onder anderen Zuidbroek aan. Het is een uiting van protest tegen onder anderen de coronaregels en de dure diesel.

Om half elf vanmorgen vertrokken honderden vrachtwagens en personenauto’s in konvooi vanuit Leeuwarden voor een rondrit door Friesland, Groningen en Drenthe. Onderweg sloten zich steeds meer vrachtwagens aan. Hierbij deden ze ook het knooppunt bij Zuidbroek aan. De deelnemers reden onder anderen over de A7, de N33 en de A28. Volgens de fotograaf reden er honderden vrachtwagens mee.

Het is een reactie op de protesten in Canada, waar vanuit alle delen van het land onder de noemer Convoy for Freedom een vrijheidskonvooi naar hoofdstad Ottawa reed. Vorige week reed het Fryslan Freedom Convoy het konvooi de Friese “Elfstedentocht”.

Foto’s: Mazzelmoaze. HIER vindt u meer foto’s.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.