Ongeregeldheden Grote Markt bij Opsporing Verzocht

Foto: Ronny

GRONINGEN – Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt op dinsdagavond 8 februari aandacht aan de ongeregeldheden van 21 november 2021 in Groningen op en rond de Grote Markt. De politie is op zoek naar drie verdachten die hierbij betrokken zijn en toont de ongeblurde beelden.

Groepen jongeren trokken aan het begin van die avond de binnenstad in. In het centrum zijn verschillende vernielingen gepleegd. Meerdere winkelruiten en een bushokje werden vernield en in een winkelpand aan de Grote Markt hebben plunderingen plaatsgevonden. Om de openbare orde te herstellen is de Mobiele Eenheid (ME) ingezet.

Vorige week heeft de politie de ongeblurde beelden van drie verdachten getoond die betrokken waren bij de plunderingen en de vernieling van het winkelpand. De verdachten kregen de kans om zich te melden. Dit hebben zij niet gedaan. Daarom worden de beelden nu ook landelijk gedeeld.

Herken je één van de verdachten? De beelden staan op de website van politie Groningen en zijn morgenavond te zien in Opsporing Verzocht.

Uitzending Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht is dinsdag 8 februari vanaf 20:30 uur te zien op NPO1. De volgende dag omstreeks 13:20 uur wordt de uitzending herhaald op NPO2.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.