Vier verdachten aangehouden voor hennepteelt, witwassen en handel in softdrugs

Foto: Dennie Gaasendam

GRONINGEN, EMMEN, EMMER-COMPASCUUM, DUITSLAND – Vanmorgen heeft de politie vier verdachten aangehouden voor witwassen, grootschalige hennepteelt en de productie van en handel in softdrugs.

In panden in Groningen en Emmer-Compascuum en bij een growshop in Emmen werden huiszoekingen gedaan. Hierbij werd o.a. grote hoeveelheden contant geld (meer dan 100.000 euro) , een grote hoeveelheid hennep en meerdere vuurwapens en munitie aangetroffen. Ook kwam uit financieel onderzoek naar voren dat de verdachten betrokken waren bij witwassen. Er is beslag gelegd op bankrekeningen, woningen en voertuigen.

In Nederland werden vier verdachten aangehouden. Dit zijn: een 44-jarige man uit Groningen, een 52-jarige man uit Emmer-Compascuum en twee vrouwen van 30 en 44 jaar eveneens uit Emmer-Compascuum.

In Sögel, Molbergen en Schwanewede in Duitsland zijn hennepkwekerijen opgerold. In deze kwekerijen stonden meer dan 1.000 planten. In Sögel werden op drie locaties invallen gedaan. Hierbij is ook een vuurwapen aangetroffen. Er werd één persoon aangehouden.

De politie kwam de verdachten op basis van eigen onderzoek en anonieme meldingen uit Nederland en Duitsland, aangevuld met informatie uit gekraakte telefoonberichten, op het spoor. Het onderzoek maakt deel uit van het project Newton, dat bestaat uit meerdere interventieteams die zich in Noord-Nederland richten op het aanpakken van drugscriminaliteit en ondermijning. Dit in samenwerking met de Duitse politie.

Bron: Emmen Nieuws.nl/NDR

Klik HIER voor beelden uit Duitsland

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.