Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Rütenbrock

Gisteravond om acht uur heeft de grenspolitie bij de grensovergang Ter Apel/ Rütenbrock een 42 jarige Nederlandse automobilist aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van 14 gram cocaïne, een geringe hoeveelheid heroïne en een ploertendoder. Bovendien verkeerde hij onder invloed van verdovende middelen en bezat hij sinds twee jaar geen rijbewijs meer. De drugs en het slagwapen werden in beslag genomen en de man werd meegenomen voor een bloedproef. De auto moest hij laten staan.

Papenburg

Gisteravond is de brandweer van Papenburg om 19.50 uur massaal uitgerukt voor een brand bij een verpleeginstelling aan de Graderweg in Papenburg. De brand woedde in de kelder van het gebouw. Er was veel rookontwikkeling. Er is niemand gewond geraakt. De weg was tussen de Hümmlingerweg en de Erlenweg tot 22.20 uur afgesloten. Over de hoogte van de schade is niets bekend. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Weener

Tussen maandag 16.00 uur en dinsdag 08.00 uur is uit de afgesloten tank van een mobiele kraan zo’n 200 liter diesel gestolen. De kraan stond op dat moment aan de Wynschlootweg in Weener. De politie zoekt getuigen.

Meppen

Gisteravond is tussen 18.10 en 18.30 uur op de Haselünner Straße in Meppen een langs de weg geparkeerde grijze VW aangereden. De veroorzaker is er vandoor gegaan. De schade bedraagt 500 euro.

Bunde

Gisteren botsten om 18.10 uur op de Neuschanzer Straße in Bunde twee auto’s tegen elkaar. Een 56 jarige bestuurder van een zwarte VW verzuimde bij het verlaten van een parkeerplaats bij een supermarkt voorrang te geven aan de 59 jarige bestuurder van een Peugeot. De Peugeot raakte daarbij aan de rechterkant beschadigd. Getuigen zagen dat de bestuurder van de VW de parkeerplaats van een andere supermarkt op reed. Agenten constateerden dat de beschadigingen aan de voorkant van de auto overeenkwamen met de schade die door de aanrijding moest zijn veroorzaakt. De bestuurder, afkomstig uit Bunde, zal zich o.a. vanwege het verlaten van de plaats van een ongeval moeten verantwoorden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.