Mogelijke overlast voor het Wmo-vervoer en leerlingenvervoer

Foto: © André Weima Fotografie

GRONINGEN, DRENTHE – Het toenemend aantal coronabesmettingen heeft gevolgen voor het Wmo-vervoer en het leerlingenvervoer.

Met de versoepeling van de Covid-maatregelen zien we ook het aantal vervoersbewegingen in het Wmo-vervoer weer toenemen. Door ziekte en quarantaine is helaas het aantal beschikbare chauffeurs beperkter. Hierdoor kunt u als reiziger enige hinder ondervinden bij het boeken van uw taxirit. Ook kan het zijn dat uw reis wat langer duurt dan normaal omdat de chauffeur meer mensen tijdens uw reis moet ophalen en verkeershinder ondervindt van de werkzaamheden aan het Julianaplein in Groningen. Wij vragen uw begrip voor de mogelijke overlast.

Het helpt de vervoerder als u uw reis tijdig reserveert en zoveel mogelijk buiten de ochtend- en middagspits reist.

Voor leerlingen die gebruik maken van het leerlingenvervoer, geldt dat het kan zijn dat er soms tijdelijk andere routes worden samengesteld zoals vanaf de zomervakantie ook al plaatsvindt. Dit omdat, naast chauffeurs, ook veel kinderen en leerkrachten ziek zijn.

Vanaf 11 februari tot de meivakantie wordt het Julianaplein in Groningen afgesloten. Er wordt in die 3 maanden een tijdelijk nieuw kruispunt aangelegd. Dit zal ook gevolgen kunnen hebben voor de reistijden van de ritten van en naar Groningen, maar ook in de stad zelf.

Ook hier is het advies om zoveel mogelijk buiten de spits te reizen en rekening te houden met een langere reistijd. Wel kan/kunnen de taxi(busjes) gebruik maken van enkele busbanen.

De scholen in en om de stad Groningen zijn op de hoogte van het feit dat er vertragingen kunnen optreden. Kinderen kunnen daardoor later op school aankomen, maar dus ook later thuis.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.