Politie zoekt verdachte zware mishandeling

Foto: Hilvert Huizing (archieffoto)

GRONINGEN – De politie zoekt de verdachte van een zware mishandeling die in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 november plaatsvond.

In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 november werd een 21-jarige man uit Groningen zwaar mishandeld. Tussen 00:30 en 1:30 uur ontstond er op het kruispunt Schuitendiep en de Poelebrug een ruzie tussen de verdachte en het slachtoffer. Het slachtoffer werd zo hard geslagen dat hij viel. Hij heeft door de mishandeling meerdere breuken in zijn gezicht opgelopen.

De politie doet onderzoek naar de mishandeling en is op zoek naar de verdachte. Ze delen nu de beelden waar de mishandeling op is te zien. Ook de verdachte is op deze beelden goed zichtbaar. De politie hoopt dat iemand de man herkent.

Het slachtoffer was die nacht met een vriendin en een vriend op stap. Na sluitingstijd gingen zij richting huis en op het kruispunt schuitendiep/Poelebrug (nabij het uitgaanscentrum) ontstond een confrontatie tussen de vriendin van het slachtoffer en de verdachte. Het slachtoffer spreekt de verdachte aan. Er volgt een woordenwisseling. De verdachte loopt daarna om de groep heen en slaat het slachtoffer met gebalde vuist in zijn gezicht. Het slachtoffer valt na de klap op een aantal fietsen achter hem. En hoewel hij direct weer opstaat, heeft hij vier breuken in zijn gezicht met mogelijk blijvend zichtbaar letsel. Het slachtoffer heeft hier tot op de dag van vandaag last van.

De politie roept de verdachte op om zich te melden. Herkent u de verdachte of weet u met wie hij die avond in de stad aanwezig was? Geef dit aan de politie door. Op basis van de beelden en een aantal getuigenverklaringen vermoedt de politie dat de verdachte op de avond van de zware mishandeling in het gezelschap was van een vrouw. Zij is mogelijk een belangrijke getuige. De politie komt graag met haar in contact. Ook de andere omstanders of getuigen van de mishandeling roept de politie op om zich bij hen te melden, voor zover zij dat nog niet hebben gedaan. Informatie doorgeven kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Signalement van de verdachte:

  • 25-30 jaar oud
  • 1.80 meter groot
  • Normaal postuur
  • Witte huidskleur
  • Bruine/donkerkleurige baard
  • Donkere stoffen/wollen jas

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.