Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Vanmorgen is bij een ongeval aan het Haubtkanal rechts een 11 jarig meisje op een fiets gewond geraakt. Ze werd om 8.10 uur over het hoofd gezien door een 45 jarige bestuurder van een VW, toen deze de rotonde opreed.

Vanmorgen is om negen uur een 80 jarige bestuurder van een Toyota achter het stuur onwel geworden. Hij reed vanaf de parkeerplaats bij een supermarkt aan de Bolwinsweg in Papenburg naar de er tegenover gelegen parkeerplaats van een modehuis. Daar botste hij tegen een geparkeerde personenauto. De man werd nog gereanimeerd, maar helaas zonder het gewenst resultaat. Hij overleed op de plaats van het ongeval. De schade wordt op 2.000 euro geschat.

Emsland/Grafschaft Bentheim

In de regio Emsland/Grafschaft Bentheim vonden gisteravond weer meerdere demonstraties tegen het coronabeleid plaats. De grootste was in Papenburg. De 130 deelnemers hielden zich aan de maatregelen. In het centrum van Meppen protesteerden 30 personen tegen het coronabeleid. In Lingen kregen acht van de 25 deelnemers een boete vanwege het weigeren van het dragen van een mondkapje. Bij protestacties in Emsbüren (15 p.), Dörpen (32p.) en Bentheim (30p., verdeeld over vier locaties) werden geen overtredingen vastgesteld.

Werpeloh

Tussen vrijdag en maandag is bij een opleidingscentrum aan de Hauptstraße in Werpeloh ingebroken. De daders kwamen via een kelderraam binnen en gingen er met een geldkistje vandoor. De schade bedraagt 100 euro.

Walchum

Tussen donderdag en zondag is met geweld een bouwcontainer aan de Hasselbrocker Straße in Walchum opengebroken. Er werd gereedschap en een sleutel van een huisdeur gestolen. Met gebruik van deze sleutel konden de daders een in aanbouw zijnde woning binnenkomen. Daar werden meerdere bouwmachines buitgemaakt. De schade wordt op 1.200 euro geschat.

Weener, Möhlenwarf

Gistermiddag zag een nog onbekende automobiliste een fietsster over het hoofd toen zij met haar zwarte personenauto vanaf de rotonde in Möhlenwarf rechtsaf de Zur Mühle opdraaide. Bij de aanrijding kwam de fietsster ten val. De automobiliste is doorgereden zonder naar het slachtoffer om te kijken en de schadeafhandeling te regelen. Getuigen worden verzocht de politie in Weener te bellen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.