Eerste Roegbainder wandeltocht in gemeente Pekela

Foto: Jan Doornkamp

OUDE PEKELA – In de gemeente Pekela wordt op zaterdag 9 april aanstaande de 1e Roegbainder wandeltocht georganiseerd. Initiatiefnemer is de korbalverenging WSS.

Genoemd wandelevenement stond al twee keer eerder op de agenda, maar moest steeds vanwege coronaperikelen worden gecanceld. Deelnemers hebben de keuze uit drie afstanden. Een route van 5 kilometer, eentje van 10 – en een afstand van 25 kilometer. De tochten leiden door de gemeenten Pekela, Oldambt en Westerwolde. De langste route gaat tevens door het gebied Wedderbergen. Beide andere leiden door en rond het dorp Oude Pekela.

Gestart wordt bij de kantine van WSS aan de burgemeester Snaterlaan 44 te Oude Pekela. Personen die 25 kilometer willen wandelen kunnen starten tussen 09.00 en 09.30 uur, de 10 kilometer begint tussen 09.30 uur en 10.00 uur en personen die vijf kilometer willen lopen kunnen starten tussen 10.00 uur en 10.30 uur. Inschrijven kan tot en met 26 maart, maar dit kan ook bij de start.

Aanmelden is mogelijk via; roegbainderwandeltocht@hotmail.com. Meer info: Eilko Kuilman 06-28064369 en/of roegbainderwandeltocht@hotmail.com. Facebookpagina: roegbainder-wandeltocht. Alle wandelaars krijgen bij de start een routebeschrijving en bij de finish een herinneringsvaantje. De tochten worden begeleid door EHBO-ers en beveiligd door verkeersregelaars.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.