Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Vannacht heeft de politie rond twee uur een 19 jarige automobilist aangehouden. Hij reed in zijn auto op de Neue Straße in Weener, terwijl hij onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Hij viel op door zijn opvallend rijgedrag. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd bloed afgenomen en zijn autosleutels werden in beslag genomen. Hij zit nog in voorlopige hechtenis.

Regio Leer en Emsland

Vrijdag en zaterdag waren ook de hulpdiensten in verband met storm Eunice in touw. In de meeste gevallen ging het om afgewaaide takken en omgevallen bomen. Hierdoor ontstond schade aan auto’s, huizen en schuren. Er raakte voor zover bekend niemand gewond. De brandweer ruimde de takken die gevaarlijk waren voor het verkeer op en zorgde er voor dat gevaarlijke situaties werden afgewend. In de regio Leer kwam het tot 614 inzetten.

Lähden

In de nacht van vrijdag op zaterdag is bij een bouwcontainer aan de Wienkamp in Lähden ingebroken. Er is voor 1.100 euro aan gereedschap en machines gestolen.

Haren

Tussen 14 en 19 februari drongen inbrekers via een terrasdeur een vakantiewoning aan de Wieselweg in Haren binnen. Er werden twee televisies gestolen. De schade bedraagt 3.000 euro.

Surwold

Aan de Wollbrouk in Surwold lekte gistermiddag om half vijf brand gas uit een biogasinstallatie. De installatie was vanwege de storm vrijdag al uitgeschakeld. De 26 jarige beheerder klom op een vier meter hoog platform om het dekzeil weer op zijn plaats te trekken. Door onbekende oorzaak ontstond er een steekvlam. De man sprong, om zich in veiligheid te stellen, van het platform. Hij raakte zwaargewond en werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Het vuur werd door de brandweer van Surwold geblust. De schade wordt op 100.000 euro geschat.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.