Valse briefjes van vijftig in omloop in Emmen

Foto: Anita Meis

EMMEN – Vorige week zijn meerdere valse briefjes van 50 euro aangetroffen.

De afgelopen tijd zijn bij politie Emmen meerdere meldingen binnengekomen van vals geld uitgifte. De politie heeft onderstaande meldingen ontvangen:

Op vrijdag 11 februari 2022 is er bij Grillroom Jaffa te Emmen betaald met een vals biljet van 50 euro.

Op zaterdag 12 februari is er bij de McDonalds in Emmen betaald met twee valse biljetten van 50 euro. Ook is er die dag bij I love Sushi, aan de Peyserhof te Emmen, betaald met een vals biljet van 50 euro.- Daarnaast werd er toen aan de Hondsrooswal te Emmen een I-Phone verkocht. Deze telefoon is betaald met valse biljetten van 50 euro.

Op zondag 13 februari is in Klazienaveen een I-Phone verkocht. Ook deze telefoon is betaald met valse biljetten van 50 euro.

Controleer altijd op de echtheid van biljetten. Weten waar u op moeten letten bij het controleren van geld? Kijk voor een stappenplan en voor meer informatie over valse biljetten op de site van de Nederlands Bank: https://bit.ly/34OY88M

Wanneer u vermoedt dat het vals geld betreft, neemt dit dan niet aan. Wanneer dit al gebeurd is, geef het geld dan vooral niet uit. Neem contact op met de politie via 0900-8844.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.