Repair Café viert eerste lustrum

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – Afgelopen zomer, in de maand juli, was het vijf jaar geleden dat er van start is gegaan met het Repair café. Dit willen ze uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt er woensdagmiddag 2 maart een feestelijk tintje aan gegeven.

Het Repair café wordt door 6 enthousiaste vrijwilligers begeleid. Het is een plek waar inwoners terecht kunnen met een reparatie van kleine, huishoudelijke apparaten. Het is voornamelijk de bedoeling dat men tijdens de reparatie mee kijkt met de vrijwilliger en samen het kapotte apparaat repareert. Ontmoeting staat hierbij voorop.

Allerlei reparatie verzoeken komen voorbij: een Senseo apparaat, een platenspeler, een stofzuiger enz. Voor de corona crisis waren er maar liefst 82 reparaties!

Het Repair café is door allerlei oorzaken al meerdere keren verkast naar een andere locatie, echter nu hebben ze een nieuwe plek kunnen vinden bij de dagbesteding D&W, in het pand van de voormalige Coöp in Bellingwolde.

Het adres van de nieuwe locatie is:

Hoofdweg 272, Bellingwolde (zij ingang)  

De vrijwilligers hopen op een fijne samenwerking met de dagbesteding.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij het Repair Café op woensdag 2 maart vanaf 14.00 uur op de nieuwe locatie.

Ingezonden door Fenna Kip  Dorpsondersteuner/ Buurtwerker

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.