Derde girafje geboren in WILDLANDS

Foto: Wildlands

EMMEN – Er is weer een giraf geboren in WILDLANDS! Op donderdag 24 februari rond 15.00 uur is in de giraffenstal opnieuw een kleintje geboren. Dit is het derde jong in een jaar tijd: al eerder kwamen Polepole en Mwezi ter wereld! Het is een merrie en ze heet Subiri, wat ‘volhouden’ betekent in het Swahili. Het gaat erg goed met moeder & dochter. Op dit moment staan ze in alle rust aan elkaar te wennen en zijn nog niet zichtbaar voor publiek.

Moeder is Azizi, zelf in 2013 geboren in Emmen. Voor haar is dit het eerste jong. Vader van deze jongste aanwinst is wederom Bakari, die in 2018 op bijna 2-jarige leeftijd in WILDLANDS arriveerde. 

Op 11 mei 2021 werd giraffemerrie Polepole geboren. Zij heeft de eerste maanden apart van de kudde en haar moeder gestaan, omdat zij direct na haar geboorte is verstoten. Dierverzorgers moesten haar de eerste maanden dus met de fles grootbrengen. Inmiddels loopt zij met de kudde op de savanne van Wildlands. Op 23 november werd Mwezi geboren, ook een merrie.  (foto)

Giraffenjongen worden na een dracht van 15 maanden meestal in de kudde geboren. Zij zijn dan al bijna 2 meter lang en kunnen al snel op de, voor giraffen zo kenmerkende, lange poten staan.

Bron: WILDLANDS

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.