Brandweer naar brand omvormer zonnepark Nieuw-Buinen

Foto: Catharina Glazenburg

NIEUW-BUINEN – Er is vanmiddag brand ontstaan in een omvormer bij het zonnepanelenpark aan de Zuidelijke Tweederdeweg in Nieuw-Buinen.

De brandweer is rond kwart voor drie uitgerukt voor de melding van een brand in een hoogspanningsruimte aan de Zuidelijke Tweederdeweg in Nieuw-Buinen. Naast de brandweer van 2e Exloërmond gingen ook de korpsen van brandweer Stadskanaal en Gieten die kant op. Er bleek brand te zijn in een omvormer bij het zonnepanelenpark.

In eerste instantie moest worden overlegd hoe men deze brand moest blussen. Er werd een expert ingeschakeld. De brandende verdelerkast werd geopend zodat ook de smeulende resten konden worden afgeblust.

De brand is inmiddels onder controle.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.