Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Tussen 11 maart 13.00 uur en 14 maart 10.00 uur zijn drie ruiten van een schoolgebouw aan de Floorenstraße in Weener vernield. De daders gingen ook het gebouw binnen. Daar werd een brandblusser uit een houder getrokken. De politie is op zoek naar getuigen.

Werpeloh

Gisteren heeft de politie van Sögel, samen met de politie van Papenburg, drie brandstofdieven op heterdaad betrapt. Drie mannen van 49 en 24 jaar uit Garrel en Friesoythe verschaften zich in de nacht van zondag op maandag met geweld toegang tot een terrein aan de L51. Daar werd meerdere honderden liter diesel uit een tank overgepompt. Zij werden kort na middernacht, nadat ze het terrein hadden verlaten, door agenten, die door een getuige waren getipt, aangehouden.

In de regio Cloppenburg werden de woningen van de beide verdachten doorzocht. Daarbij werd een omvangrijke hoeveelheid gereedschap dat gebruikt wordt bij het stelen van brandstof in beslag genomen. De verdachten zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie onderzoekt of het trio bij meer brandstofdiefstallen betrokken was.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.