Lokale artiesten verzorgden benefietconcert voor Oekraïne in kerkje Oudeschans

Foto: Jan Glazenburg

OUDESCHANS – Vanavond vond in het garnizoenskerkje in Oudeschans een benefietconcert voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne plaats.


Muziek verbindt, geeft mensen afleiding en steun, dat was het uitgangspunt voor Bart Kruizinga toen hij een mogelijkheid zocht om zich in te zetten voor de oorlogsslachtoffers uit Oekraïne. Hij nam contact op met mensen van het Garnizoenskerkje in Oudeschans en lanceerde zijn plan om een benefietconcert te organiseren. Zij wilden, net als de artiesten die Bart benaderde, belangeloos meewerken.

Vanavond was het zover. De avond werd geopend door Willem Friedrich en burgemeester Jaap Velema. Daarna volgde een twee uur durend concert met: Klaas Spekken, Josien Bakker, Bé Schmaal, Bart Kruizinga, Eltje Doddema en Harm Tabak.

Het publiek kon dit concert bijwonen en een vrije gift in de donatiebus doen. De opbrengst wordt overgemaakt naar giro 555 voor de vluchtelingen uit Oekraïne. De voorlopige eindstand is 870 euro. Daar komt nog iets bij.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.