Cruiseschip Disney Wish onderweg naar zee

Foto: Jacob Musch

PAPENBURG – Vanmorgen vertrok het cruiseschip Disney Wish uit Papenburg.

Op 11 februari verliet de Disney Wish het bouwdok bij de Meyer Werft. In de weken daarna werd de binnenkant van het schip verder afgebouwd en ingericht. Ook zijn verschillende tests gedaan.

Het cruiseschip is 341 meter lang, weegt 135.000 ton en biedt plaats aan 4.000 passagiers. De toekomstige eigenaar is de Amerikaanse rederij Disney Cruise Line. In 2010 en 2011 bouwde de Meyer Werft ook al twee cruiseschepen voor Disney Cruise Line. Dit waren de Disney Dream en de Disney Fantasy. De beide schepen waren toen de grootste oceaanreuzen die in Duitsland werden gebouwd.

De drie cruiseschepen in de zogenaamde Triton klasse waarvoor de Meyer Werft de bouwopdracht heeft gekregen worden nog groter. Dit is de eerste in deze rij; de andere twee worden in 2024 en 2025 opgeleverd.

Vanmorgen vroeg begon de Disney Wish aan haar eerste reis over de Eems naar zee. Daarna zal het schip aanleggen in de Eemshaven, waarna op zee diverse testen worden uitgevoerd. Het cruiseschip wordt door twee sleepboten van Lotsenbrüderschaft Emden achterwaarts over de Eems getrokken. Medewerkers hebben de tocht geoefend op de simulator in Wageningen, Nederland.

De planning is als volgt:

Woensdag:

ca. 07:30 uur: het schip werd in positie gebracht
ca. 08:00 uur passage van de sluizen in Papenburg
ca. 12:15 uur passage van de Friesenbrücke (Weener)
ca. 15:30 uur passage van de Jann-Berghaus-Brücke (Leer)

Donderdag:

ca. 00:30 uur passage Emssperrwerk (Gandersum)
ca. 02:30 uur het schip wordt in de buurt van Emden gedraaid en vaart dan naar de Eemshaven

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.