Gemeente Westerwolde toont zich solidair met de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne

Foto: Gemeente Westerwolde

WESTERWOLDE- Door het hijsen van de Oekraïense vlag en het blauw/geel uitlichten van twee gebouwen toont gemeente Westerwolde zich solidair met de slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne.

Tijdens de raadsvergadering van 2 maart 2022 heeft het raadslid mevrouw Edith Van der Horst van Ecologisch Alternatief een Motie vreemd aan de orde van de dag: gevolgen oorlog Rusland – Oekraïne ingediend.

Middels de motie vraagt de raad het college onder andere: Als teken van solidariteit de Oekraïense vlag te hijsen bij de gemeentehuizen in Sellingen en Wedde en bijzondere gebouwen in onze gemeente ’s avonds op te laten lichten in de kleuren van de Oekraïense vlag. De motie werd aanvaard.

Vanavond om acht uur is bij de Burcht in Wedde en de gemeentehuizen in Wedde en Sellingen de Oekraïense vlag gehesen. Het garnizoenskerkje in Oudeschans en de hervormde kerk in Sellingen zijn sinds vanavond blauw/geel, de kleuren van de Oekraïense vlag, een week lang uitgelicht.

Foto’s ingezonden door gemeente Westerwolde

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.