Organisatie 1e Roegbainder wandeltocht krijgt dikke pluim van de deelnemers

Foto: Fred Stötefalk

PEKELA – Vandaag organiseerde korfbalvereniging WSS de 1e Roegbainder wandeltocht.

Zo’n 100 deelnemers uit Nederland en Duitsland deden vandaag mee aan de 1e Roegbainder wandeltocht die werd georganiseerd door korfbalvereniging WSS. Ze konden kiezen uit verschillende routes van 5, 10 en 25 kilometer. De langste etappe leidde door het mooie gebied Wedderbergen. Beide andere routes voerden door en rond het dorp Oude Pekela.

De wandelaars die 25 kilometer aflegden vertrokken om 9.00 uur vanuit de kantine van korfbalvereniging WSS aan de burgemeester Snaterlaan in Oude Pekela. Het startschot werd gegeven door Bert Veen. De deelnemers aan de beide andere afstanden vertrokken respectievelijk een half uur en een uur later. De lopers werden begeleid door een groep EHBO-ers en beveiligd door verkeersleiders. Onderweg waren er versnaperingen en er was gezorgd voor voldoende toiletgelegenheid.

De wandelaars waren zeer positief over de routes en de organisatie kreeg een dikke pluim. Rond 15.30 uur was iedereen weer terug bij het clubgebouw van WSS. Iedereen kreeg een leuke herinnering mee naar huis.

Foto’s/ info: Fred Stötefalk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.