Vierkamp bij Korfbalvereniging WSS (Update)

Foto: Fred Stötefalk

OUDE PEKELA – Vandaag organiseerde Korfbalvereniging WSS Hollandse Koningsspelen.

Bij Korfbalvereniging WSS in Oude Pekela vonden vandaag diverse activiteiten plaats. Eerst streden op een uitgezet parcours (wind) honden tegen elkaar voor een prijs. Dit evenement werd georganiseerd in samenwerking met de P.W.R.C.

Later vanmiddag konden kinderen in de leeftijd tot 12 jaar meedoen aan Hollandse kinderspelen. Daarna vond een vierkamp plaats voor deelnemers vanaf 12 jaar. Teams bestonden uit vier personen en een coach.

Update met bericht van WSS

Koningsdag 2022 zeer geslaagd! De organisatie kijkt met een zeer tevreden gevoel over deze dag! Nadat het twee jaar geleden niet door kon gaan, mocht en kon het dit jaar weer doorgaan.

Na een goede voorbereiding begon de dag met Coursing. Ruim 40 honden liepen een parcours en probeerden zo snel mogelijk hun prooi te pakken te krijgen. In het begin van de middag begonnen ze met de kinderspelen. Rond de 50 kinderen deden hun uiterste best met de spelletjes. Er werd geprobeerd zoveel mogelijk was op te hangen en het spijkerpoepen ging ook goed.

Toen de kinderspelen waren afgelopen was het tijd voor de vierkamp. Zes teams deden verschillende spelletjes. Zo was er hoop hilariteit bij de kruiwagenrace, maar de wandelende A was een grote uitdaging voor sommige teams.

Na een finalespel, een grote hindernisbaan beklimmen, was het tijd voor de prijsuitreiking:

1e plek: Team 1 is beter dan team 2

2e plek: Team 2 is beter dan team 1

3e plek: Zempo

4e plek: Amstel 1

5e plek: Grolsch 16

6e plek: Team U.V.O.

De avond werd afgesloten in de kantine met live muziek. Twee Pekelders bands: ‘Reset’ en ‘the Night Cruisers’ zorgden voor een muzikale omlijsting. Het bleef nog lang gezellig in de kantine. Dank aan een ieder voor de aanwezigheid en wij zien jullie graag volgend jaar weer

Ingezonden door Jeroen Kuilman

Foto’s: Fred Stötefalk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.